ZAMONAVIY JAMIYATDA HUQUQIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA YOSHLARNING ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy jamiyat sharoitida huquqiy madaniyat tushunchasining mazmuni, uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni hamda yoshlarning huquqiy madaniyatni shakllantirishdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etiladi. Maqolada yoshlarning huquqiy ongini rivojlantirish, huquqqa hurmat ruhini kuchaytirish va huquqbuzarliklarning oldini olishda ta’lim muassasalari, oila hamda davlat institutlarining o‘zaro hamkorligi muhim omil sifatida asoslab beriladi. Shuningdek, huquqiy madaniyatni yuksaltirishga qaratilgan zamonaviy yondashuvlar va ularning amaliy ahamiyati ochib beriladi.