AUTIZMLI BOLALARDA HAYOT KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola Autizm sindromli bolalarning hayotga moslashish ko’nikmalari qanday shakllantirilishi haqida .Tadqiqotlar,ilmiy izlanishlar natijasida ko’plab ma’lumotlar keltirilgan bo’lib ,ulardan oson foydalana oladigan ma’lumotlar keltirilgan bu maqolada. Mazkur maqolada autizm spektri buzilishiga ega bo‘lgan bolalarning ijtimoiy moslashuvi bilan bog‘liq muammolar, ularni hal qilish yo‘llari va mavjud imkoniyatlar haqida so‘z yuritiladi. Maqolada autizmli bolalarning o’z-o’ziga xizmat qilish,ijtimoiy-maishiy hayotiy ko’nikmalarini shakllantirish masalalari yoritilgan.