RAQAMLI TASVIRLARNI QAYTA ISHLASHNING ASOSIY USULLARI VA ULARNING AMALIY QO‘LLANILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada raqamli tasvirlarni qayta ishlashning asosiy usullari, ularning texnik mohiyati va turli sohalardagi amaliy qo‘llanilishi tahlil qilingan. Tadqiqotda filtrlash, tasvirni yaxshilash, segmentatsiya qilish va siqish kabi usullar o‘rganilgan. Shuningdek, kasbiy ta’limda mazkur texnologiyalarni o‘rgatishning o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari raqamli tasvirlarni qayta ishlash usullarining ta’lim va amaliyotda samarali qo‘llanishini tasdiqlaydi.