JAMIYATDA TOʻSIQSIZ MUHIT YARATISHDA INKLYUZIV TAʼLIMNING MAZMUNI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimning mohiyati, uning taʼlim tizimidagi o‘rni va jamiyat rivojiga ta’siri yoritiladi. Inklyuziv yondashuv orqali barcha bolalar uchun teng taʼlim olish imkoniyatlarini yaratish, ularning ijtimoiy moslashuvi va shaxs sifatida shakllanishi masalalari tahlil qilinadi.