GOSPITAL TA’LIM SHAROITIDA ONA TILI FANINI O‘QITISH: MUAMMOLAR, METODOLOGIK YONDASHUVLAR VA SAMARALI STRATEGIYALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada gospital ta’lim sharoitida ta’lim olayotgan o‘quvchilarga ona tili fanini o‘qitish jarayonida yuzaga keladigan asosiy pedagogik, psixologik va metodik qiyinchiliklar keng yoritilgan. Tadqiqot davomida gospital ta’limning o‘ziga xos xususiyatlari, o‘quvchilarning sog‘lig‘i bilan bog‘liq cheklovlar, o‘quv jarayonining uzluksizligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishda uchraydigan muammolarni bartaraf etish yo‘llari sifatida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, individual ta’lim yondashuvlari,  integrativ o‘qitish metodlarining samaradorligi ilmiy asosda bayon etiladi.