TARJIMADA TANQIDIY FIKRLASHNING OʻRNI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy tarjimashunoslikda tanqidiy fikrlashning oʻrni va uning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt (Google Translate, ChatGPT) yordamida bajarilgan mashina tarjimasi hamda inson omili ishtirokidagi professional tarjima oʻrtasidagi tafovutlar tahlil qilingan. Maqolada oʻzbek tilidagi polisemik soʻzlar va madaniy realiyalarni tarjima qilishda yuzaga keladigan muammolar misollar orqali koʻrsatib oʻtilgan.