BACHADON MIOMASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bachadon miomasi, uning kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmlari, klinik belgilari, diagnostika va zamonaviy davolash usullari yoritilgan. Bachadon miomasi ayollarda eng ko’p uchraydigan yaxshi sifatli o’zmalardan biri bo’lib, asosan reproduktiv yoshdagi ayollarda aniqlanadi. Maqolada kasallikning gormonal omillar bilan bog’liqligi, irsiy moyillik, hayz sikli buzilishlari va bepushtlikka ta’siri haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, ultratovush tekshiruvi orqali erta tashxis qo’yishning ahamiyati hamda konservativ va jarrohlik davolash usullarining samaradorligi tahlil qilingan.