ICHAK PARAZITLARINING INSON SALOMTLIGIGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ichak parazitlarining inson salomatligiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri keng va tizimli tarzda yoritilgan. Ichak parazitlarining asosiy turlari, ularning biologik xususiyatlari, hayotiy sikllari hamda inson organizmiga kirish yo‘llari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, parazitlarning oshqozon-ichak tizimiga, immun tizimga, modda almashinuviga va umumiy organizm faoliyatiga ta’siri batafsil bayon etilgan. Maqolada ichak parazitlari bilan zararlanish natijasida yuzaga keladigan klinik belgilar, asoratlar, ayniqsa bolalar va homilador ayollar salomatligiga yetkaziladigan zarar alohida ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy diagnostika usullari, davolashning kompleks yondashuvlari hamda profilaktika choralari haqida atroflicha ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalari ichak parazitlariga qarshi kurashishda sanitariya-gigiena qoidalariga rioya qilish, erta aniqlash va muntazam profilaktikaning muhim ahamiyatga ega ekanini ko‘rsatadi.