AUTIZM SPEKTR BUZILISHLARI BO'LGAN BOLALAR BILAN ISHLASH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada autizm spektr buzilishlari (ASB) bo‘lgan bolalar bilan ishlashning zamonaviy va samarali pedagogik-psixologik usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda erta tashxis va erta aralashuvning ahamiyati, individual yondashuv tamoyillari hamda ijtimoiy moslashuv jarayonini qo‘llab-quvvatlovchi metodlar yoritilgan. Jumladan, Applied Behavior Analysis (ABA) terapiyasi, TEACCH dasturi hamda PECS tizimining mazmuni, amaliy qo‘llanishi va samaradorligi ilmiy manbalar asosida ko‘rib chiqiladi.