NEISSERIA GONORRHOEAE INFEKSIYASINI TASHXISLASHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR VA ANTIBIOTIKOREZISTENTLIK SHAROITIDA DAVOLASH STRATEGIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tadqiqot Neisseria gonorrhoeae bakteriyasi keltirib chiqaradigan gonoreya infeksiyasining zamonaviy epidemiologik holatini baholash va antibiotikorezistentlik sharoitida yangi molekulyar texnologiyalarning samaradorligini asoslab berishga qaratilgan. Tadqiqot davomida an’anaviy laboratoriya usullari va yangi avlod molekulyar POC (Point-of-Care) testlari qiyosiy tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, tezkor molekulyar diagnostika nafaqat tashxis vaqtini 72 soatdan 90 daqiqagacha qisqartiradi, balki davolashni 98% aniqlik bilan maqsadli yo‘naltirish imkonini beradi.