BOLALARDA GIPOSPADIYANING DISTAL SHAKLLARI REKONSTRUKTIV JARROHLIGIDA INNOVATSION USULLAR: QIYOSIY TAHLILIY TADQIQOT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur tadqiqot gipospadiyaning distal shaklini jarrohlik yo‘li bilan davolashda samaradorlikni oshirish va asoratlar profilaktikasiga bag‘ishlangan. Tadqiqot obyekti sifatida 2023–2025-yillar davomida SamDTU 2-son bolalar xirurgiyasi kafedrasi va Samarqand bolalar ko’p tarmoqli tibbiyot markazining bolalar xirurgiyasi va uralogiyasi bo’limida  davolangan 100 nafar bemorning klinik ma’lumotlari retrospektiv tahlil qilindi. Ishda an’anaviy Mathieu va MAGPI usullari bilan zamonaviy TIP  uretroplastikasi o‘rtasidagi funksional va estetik farqlar qiyosiy o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, zamonaviy mikroxirurgik texnika va biomoslashuvchan materiallardan foydalanish operatsiyadan keyingi asoratlarni 10% gacha kamaytirib, kosmetik natijani 85% gacha oshirish imkonini beradi.