MUSTAQILLIK DAVRI O‘ZBEK BOLALAR SHE’RIYATINING LINGVOPOETIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada mustaqillik davri o‘zbek bolalar she’riyatining lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Istiqlol davrida yaratilgan bolalar she’riy asarlarining leksik, semantik, stilistik va pragmatik jihatlari ilmiy asosda o‘rganilib, milliy qadriyatlar, Vatanga muhabbat, ma’naviy-axloqiy tarbiya motivlarining til vositalari orqali ifodalanish usullari ochib beriladi. Shuningdek, mustaqillik mafkurasi, milliy o‘zlikni anglash jarayoni bolalar she’riyatida qanday lingvopoetik vositalar orqali aks etgani misollar asosida yoritiladi.