BOLALARDA KO‘KRAK QAFASI ORGANLARI KASALLIKLARIDA O’RTA STERNOTOMIYANING ZAMONAVIY USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ko‘krak qafasi a’zolari kasalliklari bo‘lgan pediatrik bemorlarda o’rta sternotomiya va sternorrafiyani optimallashtirish  usullari o‘rganilgan. Muhokamada jarrohlik natijalarini yaxshilash va asoratlarni kamaytirishga qaratilgan jarrohlik texnikasi, tikishda ishlatiladigan materiallar va operatsiyadan keyingi yordamga zamonaviy yondashuvlar mavjud. Bundan tashqari minimal invaziv usullar, ilg‘or tikuv materiallarini joriy etish va operatsiyadan keyingi monitoringning innovatsion usullari kabi asosiy yutuqlar ko‘rib chiqilgan. Ushbu maqolada ko‘krak qafasi jarrohligi o‘tkazilayotgan bolalarda sog‘ayish va davolashning umumiy muvaffaqiyatini oshirishda ko‘p tarmoqli yondashuvni integratsiyalash va bemorlarga individual yordam ko‘rsatishni optimallashtirishlarning muhimligi ta’kidlangan.