TABIIY O‘RMONLARNI QAYTA TIKLASHDA EKOLOGIK YONDASHUVLARNING SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola tabiiy o‘rmonlarni qayta tiklash jarayonida ekologik yondashuvlarning samaradorligini tahlil qiladi. Tadqiqotda biologik xilmaxillikni saqlash, yer va suv resurslarini muhofaza qilish, tabiiy ekosistemalarni tiklash va barqaror rivojlanishni ta’minlash mexanizmlari o‘rganildi. Ekologik yondashuvlar yordamida o‘rmonlarning ekologik funksiyalari tiklanadi, karbon qazib chiqarish kamayadi va iqlim o‘zgarishining salbiy ta’siri kamaytiriladi. Shu bilan birga, hududiy ekologik monitoring va jamoatchilik ishtiroki samaradorlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega.