BUDJET TASHKILOTLARI ICHKI AUDITINING HUQUQIY ASOSLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha va maktab ta’limi muassasalarida ichki auditning amaliy jihatlari, uning tashkil etilishi, vazifalari va moliyaviy boshqaruv tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda ichki auditning normativhuquqiy asoslari, budjet mablag‘laridan maqsadli va samarali foydalanish ustidan nazorat mexanizmlari hamda moliyaviy intizomni ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha va maktab ta’limi muassasalarida shaffoflikni oshirish, budjet mablag‘larining samaradorligini ta’minlash va boshqaruv sifatini yaxshilashga xizmat qiladi.