ARAB XALIFALIGI DAVRIDA MOVAROUNNAHR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
mazkur maqolada Arab xalifaligi davrida Movarounnahr va islom dinining kirib kelishi yoyilishi Muhammad paygʻambar (s.a.v) davrlari. Kalit soʻzlar Futuh al buldon, Tarixi rasuli va muluk, itoat, boʻysunish, muslim, musulmonlar, hijrat, Xulofoiy rashoddin, Movarounnahr.