KREDIT VA MIKROMOLIYALASHTIRISH TIZIMINING AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISHDAGI O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada kredit va mikromoliyalashtirish tizimining aholi daromadlarini oshirishdagi o‘rni iqtisodiy jihatdan tahlil qilinadi. Kredit munosabatlarining iqtisodiy mazmuni, uning tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishga ta’siri hamda mikromoliyalashtirish orqali aholini o‘zini o‘zi band qilish darajasini oshirish imkoniyatlari yoritib beriladi. Shuningdek, mikrokreditlash mexanizmlarining kichik biznes va oilaviy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashdagi ahamiyati hamda kambag‘allikni qisqartirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston tajribasi asosida aholining daromad manbalarini kengaytirishda mikromoliyaviy institutlarning samaradorligi baholanadi va tizimni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy takliflar beriladi.