OLIY TA’LIMDA OLIY MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI VA TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida oliy matematika fanini o‘qitish jarayonida innovatsion pedagogik texnologiyalarni (IPT) joriy etishning nazariymetodik asoslari va amaliy samaradorligi atroflicha tahlil qilinadi. An’anaviy didaktik yondashuvlarning cheklovlari fonida, faol o‘qitish metodlari, raqamli vositalar (MATLAB, Mathematica, Python), onlayn platformalar va sun’iy intellektga asoslangan adaptiv tizimlarning talabalarning abstrakt fikrlash qobiliyatini, mantiqiytahliliy kompetensiyalarini hamda fanlarga bo‘lgan motivatsiyasini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda IPTni joriy etishdagi muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha istiqbolli yechimlar ham ilgari surilgan.