O‘QUVCHILARNING MATEMATIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA FANLARARO INTEGRATSIYANING METODOLOGIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’limda o‘quvchilarning matematik kompetensiyalarini rivojlantirishda fanlararo integratsiyaning muhim o‘rni va metodologik asoslari ochib beriladi. Matematik kompetensiya shunchaki formulalarni yodlash va masalalar yechishdan iborat emas, balki kundalik hayot, boshqa fanlar va kelajak kasbiy faoliyatda matematik bilimlarni qo‘llay olish qobiliyatini ham o‘z ichiga oladi. Maqolada fanlararo bog‘liqlikni o‘rnatish orqali matematika darslarini yanada qiziqarli, mazmunli va amaliy qilish usullari, shuningdek, bunday yondashuvning o‘quvchilarning tizimli fikrlashini, muammolarni yechish qobiliyatini va ijodkorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan.