КАРТОШКАНИНГ “САНТЕ” ВА “ТОШКЕНТ ЭРТАГИСИ” НАВИНИ ТАКРОРИЙ МУДДАТЛАРДА ЕТИШТИРИШ ШАРОИТИДА ФЕНОЛОГИК РИВОЖЛАНИШИ ВА ҲОСИЛДОРЛИК КЎРСАТКИЧЛАРИНИ БАҲОЛАШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада картошканинг “Санте” ва янги яратилган “Тошкент эртагиси” навларининг такрорий муддатда етиштириш шароитидаги фенологик ривожланиши, биометрик кўрсаткичлари ва ҳосилдорлиги ўрганилган. Тадқиқотлар Сабзавот, полиз экинлари ва картошкачилик илмийтадқиқот институтининг Тошкент илмий-тажриба станциясида жойлашган танлов боғчасида олиб борилди. Кузатувлар жараёнида навларнинг ўсиш фазалари, поя баландлиги, барг сони, ҳосилдорлик ва бошқа биометрик ўлчовлари таҳлил қилинди. Олинган натижалар “Тошкент эртагиси” навининг такрорий муддатда етиштириш учун истиқболли эканлигини кўрсатди.