THE EFFECTIVENESS OF USING INTERACTIVE METHODS IN TEACHING ENGLISH IN TECHNICAL SCHOOLS. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada texnikumlarda ingliz tilini o‘qitish jarayonida interaktiv metodlardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchi markazli yondashuv asosida darslarni tashkil etish muhim ahamiyat kasb etadi. Interaktiv metodlar, jumladan guruhli ishlar, rol o‘ynash, munozaralar va juftlikda ishlash o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari interaktiv metodlardan foydalanish o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, faolligini kuchaytirish hamda ingliz tilida muloqot qilish ko‘nikmalarini yaxshilashini ko‘rsatadi. Maqolada ingliz tili darslarida interaktiv yondashuvni qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.