MEHNAT RESURSLARI – BEBAHO BOYLIK. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada mehnat resurslarining iqtisodiy mazmuni, ularning tarkibi va sifat ko‘rsatkichlari, inson kapitali bilan o‘zaro bog‘liqligi hamda milliy iqtisodiyot taraqqiyotidagi o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, mehnat bozori faoliyati, bandlik masalalari, mehnat unumdorligi va demografik jarayonlarning mehnat resurslariga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. O‘zbekistonda mehnat resurslarini rivojlantirish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning natijalari ham keng tahlil qilinadi. Maqolada mehnat resurslari har qanday davlatning strategik va bebaho boyligi ekanligi asoslab beriladi.