CHAKKA-PASTKI JAG‘ BO‘G‘IMINING FIZIOLOGIYASI VA BIOMEXANIK HARAKATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada chakka-pastki jag’ bo’g’imining (CHPJB) fiziologik tuzilishi, uning skelet, mushak va tog’ay elementlari hamda harakat mexanizmlari tahlil qilingan. CHPJB inson organizmidagi eng murakkab bo‘g‘imlardan biri bo‘lib, nafaqat chaynash, balki nutq va mimik faoliyatda ham asosiy rol o‘ynaydi. Maqolada bo‘g‘imning anatomik xususiyatlari, fiziologik harakatlari va ularning normal faoliyatdagi ahamiyati yoritiladi.