KALSIY, FOSFOR VA FTORNING OSTEOGENEZ JARAYONIDAGI BIOKIMYOVIY AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada kalsiy (Ca), fosfor (P) va ftor (F) moddalarining suyaklar va tishlarning rivojlanishidagi fiziologik roli, ularning o‘zaro ta’siri va yetishmovchilik hollari tahlil qilinadi. Ushbu minerallar suyak zichligi, qattiqligi va sog‘lom mineral almashinuvi uchun muhim hisoblanadi. Maqolada ularning biologik ahamiyati, manbalari va yetishmovchilik oqibatlari batafsil ko‘rib chiqiladi.