РАХБАР ХОДИМЛАРДА СТРЕССЛИ КЕЧИНМАЛАРНИ КОРРЕКЦИЯЛАШНИНГ ИЖТИМОИЙ-ПСИХОЛОГИК МЕХАНИЗМЛАРИ. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Раҳбар ходимларда стрессли кечинмаларни коррекциялаш масаласи замонавий ижтимоий-психологик тадқиқотларда долзарб йўналишлардан бири ҳисобланади. Раҳбарлик фаолияти юқори масъулият, тезкор қарор қабул қилиш зарурати, ташкилот ичидаги муносабатларни мувофиқлаштириш ва доимий ижтимоий босим шароитида кечади. Бундай шароит шахснинг эмоционал ҳолатига таъсир кўрсатиб, узоқ давом этувчи стресс реакцияларини шакллантириши мумкин. Стресс тушунчаси илк бор илмий асосда Hans Selye томонидан изоҳланган бўлиб,