MA’LUMOTLAR (DATA) YANGI IQTISODIY RESURS SIFATIDA: ULARNI BAHOLASH, MONETIZATSIYA QILISH VA MILLIY IQTISODIYOT RAQOBATBARDOSHLIGIGA TA’SIRI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada ma’lumotlar (data) yangi iqtisodiy resurs sifatida baholanishi, monetizatsiya qilinishi va milliy iqtisodiyotning raqobatbardoshligiga ta’siri tahlil qilinadi. Ma’lumotlar iqtisodiyotning barcha sohalarida strategik aktivga aylangan bo‘lib, ularni to‘g‘ri baholash va monetizatsiya qilish davlat va korporativ iqtisodiy siyosatning samaradorligini oshiradi. Shu bilan birga, ma’lumotlar asosida innovatsion biznes-modellar ishlab chiqiladi va raqobat ustunligi yaratiladi.