O'ZBEKISTONDA BANK KREDITLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
O'zbekiston zamonaviy iqtisodiyotining poydevori mustahkam va dinamik moliyaviy tizimga tayanadi, bunda bank kreditlari hal qiluvchi rol o'ynaydi. Iqtisodiy islohotlar va bozorni liberallashtirishning rivojlanayotgan sharoitida O‘zbekistondagi bank sektori iqtisodiy rivojlanishning asosiy omillaridan biriga aylanib, ishlab chiqaruvchi kuchlarni ham, aholining ijtimoiy farovonligini ham qo‘llab-quvvatlamoqda. Bank kreditlari nafaqat investitsiyalarni moliyalashtirish va ishlab chiqarish tarmoqlarini modernizatsiya qilish uchun, balki mahalliy biznesning raqobatbardoshligini oshirish va aholining keng qatlamlarini moliyaviy jalb qilishni kengaytirish uchun muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi.