NEFT VA GAZ SANOATI KORXONALARIDA INVESTITSION FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
O‘zbekiston iqtisodiyotining strategik tarmog‘i hisoblangan neft va gaz sanoati korxonalarida investitsion faoliyatni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida sohadagi investitsiya jarayonlarining hozirgi holati, ishlab chiqarishni modernizatsiya qilishda xorijiy kapitalning o‘rni va mavjud muammolar tahlil qilingan. Maqolada neft va gaz korxonalarining investitsion jozibadorligini oshirish, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini takomillashtirish hamda innovatsion texnologiyalarni jalb etish orqali tarmoq samaradorligini yuksaltirish bo‘yicha ilmiyamaliy takliflar ilgari surilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba tahlili asosida milliy neftgaz loyihalarini moliyalashtirishning muqobil manbalarini shakllantirish yo‘llari asoslab berilgan.