KIBER-BARDOSHLILIK VA TIZIMLI RISKLAR BOSHQARUVI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy moliya tizimi barqarorligini ta’minlashda raqamli to‘lov tizimlarining tutgan o‘rni va ularning makroiqtisodiy samaradorligi kompleks ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida naqd pulsiz hisob-kitoblarning pul-kredit siyosati transmissiya mexanizmini kuchaytirish, bank tizimi likvidligini optimallashtirish hamda iqtisodiyotning fiskal shaffofligini oshirishdagi roli ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada raqamli transformatsiya sharoitida yuzaga keladigan tizimli risklar, xususan, kiberbardoshlilik masalalari va ularning moliya bozori barqarorligiga ta’siri yoritilgan. Olingan natijalar asosida milliy to‘lov ekotizimini takomillashtirish va kiberxavfsizlikni mustahkamlash orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga doir amaliy takliflar ishlab chiqilgan.