PEDAGOGIKA TARBIYA HAQIDAGI FAN (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada pedagogika fanining shakllanish tarixi, uning ijtimoiy zaruriyat sifatida vujudga kelishi hamda tarbiya jarayonining mazmun-mohiyati tahlil qilinadi. Muallif pedagogik qarashlarning xalq og‘zaki ijodi va mutafakkirlar merosidagi aksini ko‘rsatib o‘tadi. Shuningdek, tarbiya tushunchasining keng va tor ma’nodagi talqinlari, shaxs ijtimoiylashuvidagi o‘rni hamda zamonaviy pedagogikaning asosiy maqsad va vazifalari yoritilgan.