GULISTON DAVLAT UNIVERSITETI SAN’ATSHUNOSLIK FAKULTETI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada rang uyg‘unligining tasviriy san’at kompozitsiyasidagi o‘rni va ahamiyati keng qamrovda tahlil qilinadi. Ranglarning o‘zaro munosabati, kontrast va nyuans tamoyillari, issiq va sovuq ranglar muvozanati hamda ularning emotsionalta’sirchan xususiyatlari ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, rang uyg‘unligining kompozitsion yaxlitlik, ritm va vizual markaz yaratishdagi roli misollar asosida ko‘rib chiqiladi.