SOG'LOM TURMUSH TARZI VA GIPODINAMIYA TALABALARDA YURAK QON-TOMIR KASALLIKLARI PROFILAKTIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Hozirgi globallashuv va texnologiyalar asrida inson salomatligi dolzarb masalalardan biri bo‘lib. Dunyo bo‘yicha o‘lim ko‘rsatkichlarining asosiy sabablaridan biri yurak-qon tomir kasalliklari hisoblanadi.Statistik  ma’lumotlariga ko‘ra, har yili millionlab insonlar aynan yurak-qon tomir tizimi kasalliklari tufayli hayotdan ko‘z yumadi. Eng xavotirli jihati shundaki, bu kasalliklar endilikda nafaqat keksalar, balki yoshlar orasida ham ko‘payib bormoqda.