O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA “YASHIL IQTISODIYOT”NI JORIY ETISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida “yashil iqtisodiyot”ni joriy etishning ustuvor yo‘nalishlari, uning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, mamlakatda ekologik barqarorlikni ta’minlash, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, qayta tiklanuvchi energiya manbalarini rivojlantirish hamda energiya samaradorligini oshirish masalalari yoritiladi. Maqolada yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida davlat siyosati, investitsion muhit, innovatsion texnologiyalar va ekologik boshqaruv tizimining roli ochib beriladi. Xulosa qismida esa yashil iqtisodiyotni rivojlantirish orqali barqaror iqtisodiy o‘sish va atrof-muhit muhofazasini ta’minlash bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.