RAQAMLI AXBOROTLARNI SAQLASH: ZAMONAVIY JAMIYATDA MEDIATEKANING O‘RNI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada raqamli axborotlarni saqlash tizimlari, mediatekalarning jamiyat va ta’lim jarayonidagi roli, ularning foydalanuvchilarga axborot yetkazish samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda axborot arxivlash, xavfsizlik, multimedia resurslar, ma’lumotlar bazasi va raqamli savodxonlik masalalari o‘rganilgan. Mediatekalarning ilmiy, madaniy va ijtimoiy ahamiyatini ko‘rsatadi va raqamli infratuzilmani rivojlantirish zaruratini tasdiqlaydi.