OLIY TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalar asosida o‘qitish samaradorligini oshirishning nazariy va metodologik asoslari tahlil qilingan. Raqamli ta’lim muhitini shakllantirish, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini o‘quv jarayoniga integratsiya qilish, interaktiv o‘qitish metodlarini qo‘llashning ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida tahlil, komparativ tahlil, pedagogik kuzatuv va statistik metodlardan foydalanildi. Natijalar raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan o‘quv jarayoni talabalarning bilim o‘zlashtirish darajasi, mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalari va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqladi.