UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARINING 8–9-SINFLARIDA “INTERNET XAVFSIZLIGI” MAVZUSINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarining 8–9sinflarida “Internet xavfsizligi” mavzusini o‘qitishda interaktiv metodlardan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan. O‘quvchilarda axborot xavfsizligi madaniyatini shakllantirish, raqamli savodxonlikni oshirish hamda internetdan xavfsiz foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishda interaktiv metodlarning pedagogik imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida tajriba-sinov ishlari olib borilib, nazorat va tajriba sinflarining o‘zlashtirish ko‘rsatkichlari taqqoslandi. Natijalar interaktiv metodlardan foydalanish o‘quvchilarning bilim darajasi va amaliy ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatdi.