INFORMATIKA FANLARINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida informatika fanlarini o‘qitishda interaktiv metodlardan foydalanishning nazariy asoslari va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Zamonaviy axborotlashgan jamiyat sharoitida talabalar bilimini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish va kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishda interaktiv metodlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, “Aqliy hujum”, “Case study”, “Cluster”, “Blits so‘rov”, “Loyiha metodi” kabi interaktiv metodlarning informatika fanlarini o‘qitish jarayonidagi samaradorligi ilmiy asosda bayon etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interaktiv metodlardan foydalanish talabalar faolligini oshiradi, ta’lim jarayonining samaradorligini ta’minlaydi hamda raqamli kompetensiyalarni rivojlantirishga xizmat qiladi.