TRIGONOMETRIK TENGLAMALAR: NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Matematika fanining muhim bo‘limlaridan biri bo‘lgan trigonometriya nafaqat nazariy, balki  amaliy jihatdan ham katta ahamiyatga ega. Trigonometrik tenglamalar maktab va oliy ta’lim tizimida algebra, matematik analiz, fizika, astronomiya, geodeziya hamda muhandislik fanlari bilan uzviy bog‘liq holda o‘rganiladi. Ayniqsa, zamonaviy texnologiyalar rivojlanayotgan davrda to‘lqin jarayonlari, tebranishlar, aylanish harakatlari va davriy hodisalarni matematik modellashtirishda trigonometrik tenglamalarning o‘rni beqiyosdir.