SUN’IY INTELLEKTNING STOMATOLOGIYADAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
So‘nggi o‘n yilliklarda sun’iy intellekt texnologiyalari butun dunyo bo‘ylab hayotning barcha sohalarini tubdan o‘zgartirmoqda. Ayniqsa, tibbiyot va stomatologiya yo‘nalishida bu texnologiyalarning tez sur’atlarda rivojlanayotgani natijasida yangi imkoniyatlarga yo‘l ochildi. Zamonaviy tibbiy sohalarda sun’iy intellekt amaliyotga keng joriy qilinib, kasalliklarni erta aniqlash, davolash jarayonini optimallashtirish, individual yondashuvni yo‘lga qo‘yish va tibbiy ma’lumotlar asosida ilg‘or qarorlar qabul qilish imkonini berdi. Sun’iy intellekt cheksiz imkoniyatlari bilan stomatologiya sohasida yangi davrni boshladi va turli amaliy, diagnostik, davolash, reabilitatsion bosqichlarda o‘z ahamiyatini isbotlamoqda.