XIRURGIYA SOHASIDA HAMSHIRALARNI KASBIY MALAKASINI OSHIRISHDA INNOVATSION TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada xirurgiya sohasida faoliyat yuritayotgan hamshiralarni kasbiy malakasini oshirish jarayonida innovatsion ta’lim texnologiyalarini qo‘llashning ilmiynazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Simulyatsiya, raqamli ta’lim, virtual reallik va sun’iy intellekt asosidagi pedagogik yondashuvlarning hamshiralarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari innovatsion ta’lim texnologiyalarining klinik fikrlashni shakllantirish, amaliy ko‘nikmalarni mustahkamlash hamda bemor xavfsizligini ta’minlashdagi samaradorligini asoslab beradi.