GEOMETRIK MATERIALLARNI O‘QITISHDA STEAM TEXNOLOGIYASI ASOSIDA DARSLAR TIZIMINI ISHLAB CHIQISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida geometrik materiallarni o‘qitish samaradorligini oshirishda STEAM texnologiyasining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi o‘quvchilarda fazoviy tasavvurni shakllantirish, nazariy bilimlarni amaliy muhandislik va san’at loyihalari bilan bog‘lash orqali darslar tizimini takomillashtirishdan iborat. Maqolada an’anaviy o‘qitish metodikasi bilan STEAM yondashuvi qiyosiy tahlil qilingan hamda dars jarayonida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan yangi pedagogik model taklif etilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, integratsiyalashgan ta’lim o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash darajasini 20-25% ga oshirish imkonini beradi.