TELEFONLARNING O’QUVCHILARDA BO’LAYOTGAN MUAMMOLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola telefonlarning yoshlar hayotiga ta’siri va ular bilan bog‘liq muammolarni ko‘rib chiqadi. Telefonlarning yoshlar uchun salbiy tomonlari, jumladan, diqqatni  chalg‘itish,  ta’limdagi  samaradorlikning  pasayishi,  ijtimoiy  aloqalarning susayishi,  jismoniy  faollikning  kamayishi  kabi  masalalar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ota-onalar  va  ta’lim  muassasalarining  telefonlardan  oqilona  foydalanishni  ta’minlashdagi mas’uliyati va yechim yo‘llari muhokama qilinadi.