RAQAMLI DAVRDA KUTUBXONALAR FAOLIYATI: MEDIA VA AXBOROT KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada raqamli davrda kutubxonalar faoliyatining yangi yo‘nalishlarini, xususan media va axborot kompetensiyalarini rivojlantirish mexanizmlarini tahlil qilinadi. Media va axborot savodxonligi jamiyatdagi axborot oqimlarini to‘g‘ri idrok etish, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish va o‘quvchilar hamda foydalanuvchilarning bilim darajasini oshirishda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada kutubxonalarning an’anaviy va raqamli resurslarni uyg‘unlashtirish yondashuvlari hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida media savodxonlikni oshirish usullari o‘rganilgan.