MAKTABGACHA TAʼLIM TARBIYALANUVCHILARINI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHNING INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
mazkur maqolada maktabgacha ta'lim tarbiyalanuvchilarini vatanparvarlik ruhida tarbiyalashning innovatsion pedagogik texnologiyalari tahlil qilinadi. Maqola, vatanparvarlik tuyg'usining mazmuni va ahamiyatini tushuntirib, maktabgacha ta'lim tizimida bolalarda bu hisni shakllantirish uchun zamonaviy pedagogik usullarni joriy etish zarurligini ko'rsatadi. Vatanparvarlikni tarbiyalashda bolalar uchun interaktiv o'yinlar, she'rlar, rivoyatlar va rasmlar orqali yurtni sevish va uning boyliklarini qadrlash hissi mustahkamlanadi. Maqola, shuningdek, Yevropa mamlakatlaridagi muvaffaqiyatli tajribalarni ham tahlil qiladi va o'zbek ta'lim tizimida ushbu tajribalarni qo'llash imkoniyatlarini ko'rib chiqadi.