KOMPYUTER LINGVISTIKASINING DOLZARB MASALALARI VA ISTIQBOLLARI: O‘ZBEK TILINING RAQAMLI MUHITDAGI RIVOJI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola o‘zbek tilining raqamli muhitda rivojlanishi uchun dolzarb bo‘lgan tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) texnologiyalari va kompyuter lingvistikasi sohasining muhim masalalarini yoritadi. Ingliz, rus va turk tillarida erishilgan yutuqlar bilan qiyosiy tahlil qilinib, o‘zbek tilining xalqaro platformalardagi mavqeyini mustahkamlash yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mamlakatimizda amalga oshirilayotgan amaliy ishlanmalar va ularni rivojlantirish strategiyalari batafsil yoritiladi.