RAQAMLI STOMATOLOGIYA: IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Hozirgi zamonaviy tibbiyot sohasida raqamli texnologiyalarning keng joriy etilishi natijasida stomatologiyada ham yangicha usullar, zamonaviy tashxis va davolash jarayonlari shakllanmoqda. Raqamli stomatologiya zamonaviy tish shifokorlariga yangi ko‘nikmalar, zamonaviy qurilmalar bilan ishlash, tashxis qo‘yish va davolashning aniq va ishonchli bo‘lishini ta’minlash uchun keng imkoniyatlar yaratmoqda. Shu sababli, so‘nggi yillarda dunyoning rivojlangan mamlakatlarida va O‘zbekiston tibbiyot sohasida ham raqamli stomatologiya yo‘nalishiga alohida e’tibor qaratilmoqda.