STYLES OF LEADERSHIP AND THEIR IMPACT ON TEAM PERFORMANCE (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tashkilotlarda qo‘llaniladigan turli yetakchilik uslublari va ularning jamoa samaradorligiga ta’siri keng qamrovda tahlil qilinadi. Yetakchilik boshqaruvning muhim funksiyasi sifatida xodimlarning xulq-atvori, motivatsiyasi, o‘zaro muloqoti hamda jamoaviy hamkorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada transformatsion, tranzaksion, demokratik, avtoritar, харизматик, xizmatkor (servant) va liberal yetakchilik uslublari o‘rganilib, ularning afzalliklari va kamchiliklari yoritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, transformatsion va demokratik yetakchilik uslublari xodimlarning faolligi, ijodkorligi va tashabbuskorligini oshirishga xizmat qiladi. Avtoritar uslub esa tezkor qaror qabul qilish imkonini bersada, uzoq muddatli motivatsiya va ish qoniqishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Tranzaksion yetakchilik aniq vazifalar va rag‘batlantirish tizimi mavjud bo‘lgan sharoitlarda samarali hisoblanadi.