KOMPANIYALAR UCHUN POWER BI NING SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bugungi raqamli asrda kompaniyalar uchun axborotni samarali boshqarish va tahlil qilish, tezkor va asosli qarorlar qabul qilishda asosiy vositalardan biri hisoblanadi. Ma’lumotlar hajmi va ulardan foydalanish imkoniyatlari kun sayin ortib borar ekan, ularni bir joyda to‘plash, tartibga solish va vizuallashtirish orqali korxonalarning yana-da faol va muvaffaqiyatli ishlashiga yo‘l ochiladi. Yangi avlod axborot texnologiyalari ichida Power BI aynan kompaniyalar uchun yuqori natija va mahsuldorlikni ta’minlay oladigan ilg‘or platforma bo‘lib xizmat qiladi. Shuning uchun ham, bugungi tadqiqot va amaliyotda Power BI platformasining korxonalar faoliyatidagi samaradorligi keng ko‘lamda e’tiborga olinmoqda va natijalar juda samaralidir.