SOG’LOM TURMUSH TARZI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada, sog‘lom turmush tarzining mazmun-mohiyati, uning jamiyat va shaxs hayotidagi o‘rni yoritilgan. Sog‘lom turmush tarzi inson salomatligini mustahkamlash, kasalliklarning oldini olish, umr davomiyligini uzaytirish va hayot sifatini yaxshilashga xizmat qiladi. To‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy faollik, zararli odatlardan voz kechish, ruhiy barqarorlikni saqlash hamda gigiyena qoidalariga rioya qilish sog‘lom hayotning asosiy omillari sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, davlat tomonidan sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar va normativ-huquqiy hujjatlar tahlil etiladi.