TURISTIK MAHSULOT VA UNI ILGARI SURISHNING NAZARIY ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur tadqiqotda turistik mahsulotning iqtisodiy mohiyati, uning zamonaviy xizmatlar iqtisodiyotidagi o‘rni hamda bozor sharoitida shakllanish mexanizmlari kompleks tarzda yoritib berilgan. Turistik mahsulot iste’molchi ehtiyojlarini qondirishga qaratilgan moddiy va nomoddiy xizmatlar majmuasi sifatida talqin qilinib, uning nomoddiylik, komplekslik, bir vaqtning o‘zida ishlab chiqarish va iste’mol qilinish, mavsumiylik, subyektiv baholanish hamda yuqori risk sezgirligi kabi asosiy iqtisodiy xususiyatlari ilmiy asosda tahlil qilingan.